Știrile zilei – 05 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 05 februarie

Cercetat pentru tentativă de furt a… valizei polițiștilor

Azi, polițiștii au cercetat împrejurările în care a avut loc un accident rutier, pe bulevardul Republicii. În timp ce agenții de la Rutieră erau ocupați cu măsurătorile și cu dirijarea traficului, aceștia au observat cu mirare cum un bătrân de 69 de ani le-a luat valiza cu echipamentele de serviciu. Prins asupra faptului, bărbatul a susținut că nu intenționa să le fure valiza, ci să o ducă… la sediul Poliției. Bărbatul care a pus mâna pe valiza polițiștilor este acum cercetat pentru tentativă de furt. În ciuda pățaniei rar întâlnite, verificările s-au finalizat repede la locul accidentului: șoferii celor două autovehicule au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ, iar cel din vina căruia a avut loc evenimentul rutier este cercetat pentru vătămare din culpă.

A comis un furt și este căutat de polițiști de jumătate de an

Un minor care, pe data de 1 august 2018, a furat un telefon mobil din incinta unui centru comercial, este căutat și acum de polițiști, deși fapta lui a fost surprinsă de camerele de supraveghere din magazin. Hoțul are vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, aproximativ 1,70 metri înălțime, este brunet și mai era însoțit de trei persoane: o femeie de aproximativ 40 ani, o fată de aproximativ 14 ani și de un bărbat de aproximativ 45 ani. Cei patru au plecat din parcarea centrului comercial cu un autoturism de culoare neagră, având numărul de înmatriculare CV 477 SL. Dacă identificați în trafic acest autoturism, apelați numărul 112 sau anunțați cea mai apropiată secție de poliție. 

CSM Roman organizează o preselecție pentru copiii care vor să joace tenis

Clubul Sportiv Municipal Roman anunță organizarea unei preselecții pentru secția tenis, la Sala Sporturilor, în acest weekend. La preselecție pot participa copiii născuți între anii 2006 și 2010, ei urmând a se prezenta în echipament sportiv și încălțăminte adecvată. Părinții își pot înscrie copiii telefonic, la numărul 0233 734 367, prin e-mail, la adresa [email protected], sau direct în timpul evenimentului, care va avea loc sâmbătă între orele 15 și 17, respectiv duminică între orele 16 și 18.

Invitație la teatru

Scena sălii de spectacole din clădirea administrației locale va găzdui piese de teatru, în cadrul unui parteneriat cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Romașcanii sunt invitați joi, 7 februarie, de la ora 18, să vizioneze comedia denumită „Dar… ce-ați crezut?”, un spectacol de Tudor Tăbăcaru, din a cărui distribuție fac parte actorii Maria Hibovski, Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea. Prețul biletelor este de 6 lei pentru elevi, 12 lei pentru studenți și pensionari, respectiv de 24 de lei pentru adulți. Acestea pot fi achiziționate de la camera 64 din cadrul Primăriei.

73 de persoane sunt pe lista celor care au dreptul la locuințe ANL

Listele cu persoanele care au depus dosare pentru a obține locuințe ANL au fost publicate, ca urmare a întrunirii comisiei de analiză a documentelor. 73 de romașcani au dosarele acceptate și ar putea beneficia de astfel de locuințe în măsura în care alte apartamente ANL ar fi construite sau ar deveni libere. 56 dintre dosare au fost respinse, cele mai multe din cauză că solicitanții nu au mai prezentat acte actualizate pentru anul 2018 sau pentru că au depășit vârsta maximă la care pot fi eligibili pentru o astfel de locuință.

Patru cursuri de formare profesională pentru nemțeni

Patru cursuri de formare profesională încep din această lună în județul Neamț, prin intermediul Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă. Este vorba despre un curs pentru bucătari – la care se pot înscrie 25 de persoane, un curs pentru contabili – la care se pot înscrie 14 persoane, un curs pentru inspectori și referenți de resurse umane – pentru 14 persoane, respectiv un curs pentru lăcătuși mecanici, la care se pot înscrie 14 nemțeni. Detalii pot fi obținute de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț. Cursurile sunt gratuite pentru șomerii înregistrați în evidențele agenției.

Categorii:   Știri

Comments