Știrile zilei – 06 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 06 februarie

Unui profesor de matematică din Roman i s-a refuzat cererea de rămânere la catedră

Unui profesor de matematică din Roman, care a solicitat să predea încă trei ani peste vârsta de pensie, i-a fost refuzată cererea de a mai rămâne la catedră. Este vorba despre profesorul Vasile Sandu, titular la Liceul „Vasile Sav”. Întreg dosarul său a fost respins motivul fiind „competența profesională redusă, concretizată prin promovabilitate scăzută la bacalaureat, neimplicarea elevilor în concursuri și competiții școlare, precum și neimplicarea în activitatea comisiilor permanente”. Profesorul poate contesta decizia până pe 11 februarie.

Mai multe posturi sunt oferite în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului

În curând vor avea loc mai multe concursuri pentru ocuparea unor funcții în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț. Se intenționează angajarea unui şef pentru serviciul de asistenţă şi management de caz pentru copilul aflat în plasament familial și a unui şef pentru serviciul destinat copiilor maltratați. În plus, două funcții de șefi de birou sunt scoase la concurs, în cadrul biroului de asistenţă şi management de caz pentru copilul aflat în plasament rezidenţial și, respectiv, în cadrul biroului de adopție și de post-adopție. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 25 februarie, iar proba scrisă va avea loc pe 11 martie.

Șase nemțeni au decedat și alți 28 au fost răniți în urma incendiilor

Pompierii nemțeni au prezentat un raport de activitate aferent anului 2018, menționând că au executat 10.198 de misiuni – mai multe decât în anul precedent. Aproape jumătate dintre misiunile pompierilor nemțeni au avut drept obiectiv stingerea incendiilor. Anul trecut, în urma incendiilor izbucnite în județ, șase persoane au decedat, 28 de persoane au fost rănite şi 23 persoane au fost salvate. Cauzele cele mai frecvente ale producerii incendiilor au fost instalațiile electrice defecte sau coșurile de fum necurățate, în ciuda avertismentelor repetate transmise de specialiști pe această temă.

Un romașcan de 50 de ani a fost găsit decedat în propriul apartament

Un echipaj de pompieri a participat la o misiune de deblocare a unei uși, în zona Cartierului Muncitoresc. După ce ușa apartamentului a fost deblocată, în interior a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, care era decedat. Fratele bărbatului a precizat că romașcanul avea obiceiul să bea în cantități exagerate și că este posibil ca tocmai consumul de alcool să fi condus la decesul acestuia. De altfel, în apartament au fost găsite mai multe sticle goale. De cele mai multe ori, misiunile de deblocare a unor uși au un deznodământ nefericit. În spatele ușilor blocate ale apartamentelor sunt persoane decedate sau vârstnici care au mari dificultăți în a se deplasa fără sprijin. Dacă aveți rude care locuiesc singure și au o vârstă înaintată sau au probleme mari de sănătate, verificați cât mai des dacă sunt în afara oricărui pericol.

Categorii:   Știri

Comments