Știrile zilei – 07 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 07 februarie

Încă o serie de întreruperi ale energiei electrice

Pentru efectuarea unor lucrări în rețelele de distribuție, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă în mai multe localități din zona Romanului. Marți, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în localitatea Miron Costin din comuna Trifești, în localitatea Climești din comuna Făurei și în localitățile Butnărești, Bogzești și Giulești din comuna Secuieni. Joi, între orele 9 și 17, energia electrică va fi oprită în aceleași localități. În cazul apariției unor evenimente neprevăzute, lucrările vor fi reprogramate.

O mie de doze de vaccin antigripal vor fi repartizate medicilor de familie

Medicii de familie din județ vor primi în aceste zile o nouă tranșă de vaccin antigripal, o mie de doze urmând să fie distribuite cabinetelor acestora. Direcția de Sănătate Publică a solicitat ministerului 3058 de doze, deci de trei ori mai mult decât numărul alocat. În județul Neamț au ajuns, în această iarnă, 34.800 de doze de vaccin antigripal din cele 44.210 de doze dolicitate. Până la începutul lunii februarie, în județ au fost raportate 83 de îmbolnăviri. În ultima săptămână de școală dinaintea vacanței intersemestriale, DSP Neamț a raportat 6 cazuri de gripă la copii cu vârste de până la 14 ani.

Agenții economici pot depune cererile de participare la Târgul de Mărțișor până vineri

În perioada 23 februarie – 8 martie, în Piața Roman Vodă va avea loc ediția din acest an a Târgului de Mărțișor. Termenul limită pentru depunerea cererilor de participare din partea agenților economici este vineri, 8 februarie 2019, la ora 12. Un comerciant poate închiria o singură căsuță, iar la târg se pot înscrie numai firmele care au următoarele obiecte de activitate menționate în certificatul de înregistrare sau în actul constitutiv: „Comerț cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe al altor produse”, respectiv„Fabricarea altor produse manufacturiere, precum mărțișoare, flori artificiale sau articole surpriză)”. Luni vor fi verificate toate cererile depuse și va fi afișată lista celor care îndeplinesc condițiile de participare. Tragerea la sorți a celor 19 căsuțe disponibile va avea loc miercuri, la ora 11.

Un copil și un bătrân au ajuns în spital după ce au fost loviți pe trecerea de pietoni

Un bătrân de 65 de ani și un copil de 9 ani au ajuns în spital după ce au fost loviți de un autoturism, pe trecerea de pietoni. Evenimentul rutier a avut loc pe bulevardul Republicii, aproape de intersecția cu strada Smirodava, iar autorul este un șofer romașcan în vârstă de 48 de ani. În urma impactului, cei doi pietoni au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Romașcanii cu pensii mai mici de 1200 de lei vor primi tichete sociale și vor circula gratuit cu autobuzele

Pensionarii romașcani cu venituri reduse vor beneficia din primăvară de gratuitate la transportul public în comun. Astfel, cei care au pensii mai mici de 1200 de lei vor primi și tichete sociale, dar vor putea și să circule gratuit cu autobuzele care asigură transportul în comun al călătorilor pe raza orașului Roman. Valoarea tichetelor sociale va rămâne aceeași, adică de 70 de lei. Beneficiile vor fi acordate după aprobarea bugetului local pentru acest an.

Categorii:   Știri

Comments