Știrile zilei – 11 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 11 februarie

Zeci de arbori din oraș vor fi doborâți în următoarele zile

Timp de două săptămâni, 83 de arbori din diverse zone ale orașului vor fi tăiați pentru că ar reprezenta un pericol. Tăierile acestor arbori se fac cu avizul reprezentanților Ocolului Silvic, periodic, în fiecare primăvară și toamnă. Reacțiile romașcanilor pe grupurile de socializare au apărut imediat, ei susținând că au fost tăiați arbori care de fapt erau sănătoși. În replică, reprezentanții administrației locale spun că în Roman au fost plantați anul trecut peste 6.000 de arbori, din care 1100 au fost oferiți asociațiilor de proprietari, iar 5.000 sunt puieți de salcâm plantați de echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

30 de copii s-au prezentat la preselecția pentru tenismeni juniori

La Sala Sporturilor, CSM Roman a organizat în weekendul trecut o preselecție a juniorilor pentru secția de tenis. În cele două zile, la preselecție s-au prezentat 30 de copii născuți între anii 2006 și 2010. Ca urmare a acestui fapt, este preconizată înființarea a două grupe a câte 12 sportivi, de la data de 1 martie. Pe durata sezonului rece, activitatea se va desfășura în Sala Sporturilor, iar programul de pregătire va fi anunțat celor selecționați în timp util. Toate costurile cu pregătirea sportivă vor fi suportate de CSM Roman. Părinții copiilor vor fi contactați în zilele următoare pentru a li se comunica rezultatul preselecției.

550 de copii au beneficiat de acces gratuit în bazinul de înot pe timpul vacanței

În vacanța intersemestrială, accesul copiilor în bazinul de înot acoperit a fost gratuit, de luni până vineri. 550 de copii au beneficiat de această facilitate. Ei au venit să facă mișcare însoțiți de părinți sau de profesori. În intenția de a încuraja tinerii să facă mișcare, CSM Roman va organiza în perioada următoare preselecții pentru copiii care vor să se pregătească în domenii sportive precum înotul, handbalul, tenisul de masă și boxul.

Un cunoscut sirop anti-tuse pentru copii a fost retras de pe piață pentru că era… periculos

Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a siropului de tuse Pneumorel, vândut în România, inclusiv pentru copii, sub numele de Eurespal. Retragerea de pe piața românească a acestui sirop de tuse vine după o serie de studii care au arătat că fenspirida – substanța activă – poate provoca aritmii cardiace. În Franţa, medicamentul a fost retras din farmacii și depozite în toate formele sale – pastile şi sirop.

Categorii:   Știri

Comments