Știrile zilei – 12 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 12 februarie

Un punct de lucru al Consiliului Județean va funcționa la Roman

Un punct de lucru al Consiliului Județean va funcționa în curând la Roman, în sediul administrației locale, care a identificat și va pune la dispoziția instituției județene un spațiu cu acest scop. Camera 65, situată la etajul al doilea al clădirii Primăriei, ar urma să fie oferită reprezentanților Consiliului Județean, pentru a facilita contactul cu cetățenii. Deocamdată nu a fost stabilit programul de funcționare al punctului de lucru din Roman al Consiliului Județean.

La Roman se încearcă înființarea unui detașament de jandarmi

Pentru că efectivele Poliției Municipale sunt reduse iar cele două patrule ale Poliției Locale nu reușesc să rezolve toate problemele apărute în oraș, se încearcă înființarea, în orașul nostru, a unui detașament de jandarmi. Soluția a fost propusă de municipalitate în repetate rânduri și transmisă Prefecturii, în contextul în care sunt necesare măsuri urgente pentru prevenirea faptelor antisociale și a infracționalității la nivelul orașului nostru. Administrația locală a solicitat înființarea unui detașament cu 32 de jandarmi, dar demersul a fost blocat la nivelul Guvernului. Până acum s-a ajuns la concluzia că mulți dintre cei care comit fapte antisociale sunt minori care, conform legii, nu răspund penal și că nici amendarea părinților infractorilor nu a diminuat fenomenul.

Un nemțean a sunat anul trecut la 112 de 18.000 de ori

Mai mult de jumătate din apelurile la 112 s-au dovedit a nu fi situații urgente, arată un comunicat privind utilizarea numărului pentru apeluri de urgență. În anul 2018, operatorii 112 au preluat 12,7 milioane de apeluri, dintre care doar 45% au fost apeluri de urgență. Două treimi dintre apelurile non-urgente au fost apeluri efectuate din greșeală de persoane care au uitat să blocheze tastatura telefonului mobil. Printre apelanții la 112 s-au numărat și persoane care au dorit să se plângă că nu pot returna produse la anumite magazine, că doresc să afle mersul trenurilor, că vor să afle cât e ceasul sau ce zi este. Pe locul 3 în topul celor care au sunat, constant și repetitiv, la 112 se află un bărbat din județul Neamț, care a apelat numărul de urgență de 18.390 de ori în primele 10 luni ale anului trecut.

Reprezentanții Fiscului se întâlnesc la Roman cu operatorii economici interesați de ajutorul de stat

Reprezentanții Fiscului nemțean se vor întâlni la Roman cu cu operatorii economici interesați de schemele de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Pentru operatorii economici interesați, un punct de informare permanent funcționează în cadrul Administrației Finanțelor Publice Neamț, persoana de contact fiind Elisei Rotaru. Operatorii economici care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro sunt invitați pe 27 februarie, de la ora 11, la sediul Serviciului Fiscal Municipal din Roman, pentru lămuriri privind această schemă de ajutor de stat.

Categorii:   Știri

Comments