Știrile zilei – 13 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 13 februarie

Un elev a fost bătut de un așa-zis „prieten”, în centrul Romanului

Pe Facebook a fost distribuit azi un clip care arată cum un tânăr a fost agresat, în centrul orașului. În clip se vede cum băiatul vine către agresor să îl salute și primește în schimb o palmă peste față. Totul s-a întâmplat ziua, într-o zonă circulată. După ce filmarea a fost distribuită pe rețelele de socializare, agresorul, elev al Liceului cu Program Sportiv, a spus că fapta lui a venit ca urmare a unui exces de furie și că era de fapt prieten cu elevul pe care l-a luat la palme. Până la urmă, cei doi s-au împăcat, deci fapta agresorului nu va avea consecințe legale.

Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc este în căutare de voluntari

Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc este în căutarea de voluntari dispuși să desfășoare diverse activități cu beneficiarii. Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul proiectului de voluntariat trebuie să fie elevi, studenţi sau absolvenţi de studii socio-umane, să aibă abilități de comunicare și să fie empatici. Cei interesați să devină voluntari sunt așteptați la sediul centrului, situat pe strada Bogdan Dragoș, la numărul 91. Copiii care beneficiază de serviciile acestui centru au vârste cuprinse între 6 şi 15 ani.

Avocații din Neamț protestează din cauza onorariilor mici

Avocații nemțeni participă la o acțiune de protest, alături de colegii din întreaga țară. Până pe 22 februarie, ei vor purta o banderolă albă pe brațul stâng, peste roba de avocat, iar ulterior vor decide cum vor continua protestele. Avocații solicită majorarea onorariilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar respectiv al serviciilor de asistenţă judiciară şi extrajudiciară, reglementarea prin protocol a onorariilor și a remuneraţiilor cuvenite curatorilor, precum și eliminarea practicii judecătorilor ori a procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Elevii de la CNRV s-au calificat la olimpiada națională de informatică pe echipe

Elevii Colegiului Național „Roman Vodă” s-au calificat pe locul al șaptelea la Olimpiada de Informatică pe Echipe, urmând să participe la etapa națională a competiției. Echipa romanvodiștilor a fost formată din Flaviu Crăciun, Teodor Băltoi, Alex Mihai Capmare, Daniel Baciu, Bogdan Modolea și Ilinca Matei, fiind coordonată de profesorul Florin Moldovanu. 85 de echipe au participat la această etapă a olimpiadei, iar primele zece clasate sunt calificate în etapa națională.

Categorii:   Știri

Comments